Diaconaat

De kern van het diaconale werk is het omzien naar elkaar. Het fundament van het diaconale werk is het voorbeeld van Christus: zoals hij zich aan ons gaf, zo moeten wij er voor elkaar zijn. Als diaconie willen wij de gemeente helpen om invulling geven aan deze roeping. Het werk van de diaconie binnen de Hillegondakerk rust op twee pijlers: toerusting en ondersteuning.

Bij toerusten gaat het om het bewustmaken van de gemeente van haar diaconale roeping. Daarnaast willen wij dit concreet omzetten in daden: het ondersteunen van onze medemens. Dit doen we o.a. op de volgende manieren:

Ondersteuning in noodsituaties
We ondersteunen elkaar door het geven van hulp in noodsituaties, zowel aan gemeenteleden als daarbuiten. Voor diaconale hulpvragen voor uzelf of een ander gemeentelid kunt u altijd contact opnemen met één van de diakenen. Wij zullen hier zorgvuldig en vertrouwelijk mee omgaan en u zo goed mogelijk helpen. Ook als u al in een hulpverleningstraject zit en uw ervaringen wilt delen, dan kunt u bij ons terecht.

Diaconaal Jaardoel
Ook steunen we dit jaar weer een of meerdere goede doelen, waar (oud)gemeenteleden bij betrokken zijn. Dit jaar is het jaardoel inloophuis De Brug. Het doel van het huis in Rotterdam Delfshaven is om present te zijn in de wijk en een helper te zijn voor hen die geen helper hebben. Lees meer

Diaconale collectes
Tijdens de kerkdiensten zamelen wij geld in dat wordt gebruikt om projecten ontwikkelingsgebieden of dichterbij huis te ondersteunen. De collecte voor de diaconie is altijd de eerste van de twee collecten die in de diensten worden gehouden.

Gavenbank
De gavenbank is een database waarin talenten van gemeenteleden zijn verzameld. Wanneer iemand in de gemeente hulpbehoevend is, kan een beroep gedaan worden op de leden om een helpende hand te bieden.

Dorcasactie
Ieder jaar wordt in november de Dorcas voedselpakettenactie gehouden. Met de gemeente en buurtbewoners – in samenwerking met de Albert Heijn en de Plus – worden voedselpakketten gevuld en ingezameld. Ieder jaar helpen weer veel vrijwilligers mee aan dit initiatief. Op deze manier draagt de Hillegondakerk een steentje te bij om mensen in Oost Europa tijdens de winterperiode te ondersteunen.
Ook is er in het voorjaar een kledingproject voor Dorcas. Gedragen, goede, heel en gewassen kleding wordt ingezameld.
Voor meer informatie kunt u zich richten tot Barend Pieter van Kooten of Rob Bamberg, dorcasactie@hillegondakerk.nl.

Wijkcollege van Diakenen
Leden Wijkcollege van Diakenen:  Elske Bamberg, Hans Boersma, Johan Boonstoppel (voorzitter), Klasien Hengstmengel, Barend Pieter van Kooten (penningmeester) en Paul van Rijswijk
De wijkdiaconie maakt deel uit van het College van Diaken van de Protestantse Gemeente Rotterdam-Noordrand.

U kunt contact opnemen met de diaconie via e-mail: diaconie@hillegondakerk.nl