Routebeschrijving

De Hillegondakerk is bereikbaar via de Kerkdreef 2 (3054 GS Rotterdam). De kerk is ook bereikbaar via het monumentale hek aan de Kerkstraat 43.

Route Kerkdreef:

Vanuit richting Utrecht
Volg de A20 richting Den Haag/Hoek van Holland. Verlaat de snelweg bij afslag Centrum/Hillegersberg (afrit 14).
Bij de verkeerslichten bovenaan de afrit rechtsaf richting Bergschenhoek. Direct weer rechtsaf richting Sint Franciscus Gasthuis (Kleiweg), zie verder vervolg.

Vanuit richting Den Haag
Volg de A20 richting Utrecht. Verlaat de snelweg bij afslag Centrum/Hillegersberg (afrit 14). Bij de verkeerslichting bovenaan de afrit linksaf richting Bergschenhoek/Sint Franciscus Gasthuis (¾ rond). Na deze afslag direct weer rechtsaf richting Sint Franciscus Gasthuis (Kleiweg), zie verder vervolg.

Vervolg
Volg de Kleiweg en ga met de bocht mee naar rechts. Steek de spoorweg over. Ga bij de stoplichten (bij de Rozenlaan/Ringdijk) rechtdoor. Bij het eerstvolgende grote kruispunt (zonder stoplichten, tramsporen kruisen elkaar) linksaf de Straatweg op. Blijf de trambaan volgen tot dat u aan uw linkerkant een ABN-AMRO bank ziet (dat is aan het eind van de Straatweg, net voor een T-splitsing). Naast dit kantoor ziet u een pad dat naar de Hillegondakerk (Kerkdreef 2) loopt.

Parkeermogelijkheden
De Kerkdreef biedt nauwelijks parkeergelegenheid (er is één parkeervak voor houders van een mindervalidekaart). Bovendien is het niet mogelijk op de Kerkdreef gedurende trouw- of rouwplechtigheden te parkeren. Mogelijkheden tot parkeren vindt u in de omgeving. Voornamelijk aan de Straatweg en de Weissenbruchlaan.

Met openbaar vervoer
Vanaf station Rotterdam-Centraal of Rotterdam-Noord neemt u tramlijn 4 richting Molenlaan, halte C.N.A. Looslaan. Vanaf deze halte is het vijf minuten lopen (verlengde van de tramrichting) naar de Kerkdreef. Uitgebreide reisinformatie vindt u op 9292.