HillegondaDebat

Met het HillegondaDebat biedt de Hillegondakerk de gelegenheid aan iedere belangstellende, van binnen of buiten de kerk, om kennis te maken met allerlei onderwerpen op het gebied van geloof en cultuur. Eens in de twee maanden wordt op een doordeweekse avond een debat georganiseerd. Tijdens de avonden komt een breed scala aan onderwerpen aan de orde, variërend van muziek tot politiek en van religie tot filosofie.

Tijdens het Hillegondadebat kunt u in gesprek gaan met de lector, genieten van muziek en na afloop een drankje nuttigen. Iedereen is van harte welkom om de prachtige, oude Hillegondakerk eens van binnen te bekijken!

Het eerstvolgende debat is op woensdag 17 juli 2019. Dan gaan we in gesprek met Willemijn Dicke over haar boek 'De sjamaan en ik'. "Het grootste deel van haar leven is Willemijn Dicke militant atheïst. Als wetenschapper is ze, net als haar collega's en vrienden, een scepticus pur sang. Ze heeft een succesvolle carrière, een gezin en een grote vriendenkring. Maar dan besluit ze dat ze genoeg heeft van het leven op de automatische piloot. Tot verbazing en verontwaardiging van de mensen om haar heen begint ze een spirituele zoektocht. Nu ze zich openstelt voor mystieke gewaarwordingen, volgen ervaringen elkaar op die even intens als intiem zijn. Tijdens haar zoektocht komt een hele rits aan goeroes voorbij, van zenboeddhisten, sjamanen, handopleggers en swami's tot een Dominicaanse priester. Haar ontmoetingen en herontdekking van zingeving hebben ook hun keerzijde: in een opwelling zegt ze haar baan op en ze raakt vriendschappen kwijt. Maar de grootste verandering is dat ze niets meer zeker weet, of het moet zijn dat ze onmiskenbaar religieus is geworden. Willemijn Dicke schrijft eerlijk, nuchter, intelligent en met humor over haar tien jaar durende queeste."

Willemijn Dicke schrijft eerlijk, nuchter, intelligent en met humor over haar tien jaar durende queeste. Willemijn Dicke (1970) werkte als universitair hoofddocent aan diverse universiteiten in binnen- en buitenland.

'Zelden zal een zoektocht naar zingeving zo veel hilarische momenten van vertwijfeling hebben opgeleverd als in dit angstaanjagend eerlijke boek van Willemijn Dicke'. Ilja Leonard Pfeijffer

'Mensen zijn zichzelf een grote vraag en onrustig is hun hart zolang zij hier op aarde leven, zei kerkvader Augustinus al rond 400. Wie wil weten wat hij daarmee werkelijk bedoelde doet er goed aan dit boek van Willemijn Dicke te lezen.' Paul van Geest, hoogleraar kerkgeschiedenis in Tilburg

Het debat begint om 20.00 uur en is in de Hillegondakerk.

Kijk voor meer info op debat.hillegondakerk.nl.